Tietosuojaseloste
1.Johdanto

Tässä tietosuojalausekkeessa kerromme, kuinka keräämme ja käsittelemme henkilötietoja Websie tmi (”Websie” ”minä” tai ”me”) sivustolla ja palveluita tarjotessa (”Palvelu”).

Olemme sitoutuneet suojaamaan Palveluiden käyttäjien yksityisyyttä soveltuvan lainsäädännön mukaisesti.

2. Käsittelyn tarkoitukset ja oikeusperuste

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitukset

Websie kerää ja käsittelee henkilötietoja, jotta:

  • asiakasviestinnän, asiakas- ja palvelusuhteen hoitamiseksi sekä kehittämiseksi.
  • käyttäjä voi käyttää tiettyjä Websien tarjoamia Palveluita;
  • käyttäjälle voidaan käyttäjän hyväksynnän mukaisesti markkinoida Websien tai valittujen kolmansien osapuolten palveluita; ja
  • Websie voi kehittää Palveluita ja sivuston käyttökokemusta keräämällä tietoa evästeitä ja muita analyysitekniikoita hyväksikäyttäen.

Henkilötietojen käsittelyn oikeusperuste

Websie kerää ja käsittelee henkilötietoja hoitaakseen sopimuksesta johtuvat velvollisuutensa sekä täyttääkseen lainsäädännöstä johtuvat velvoitteensa. Lisäksi Websie käsittelee henkilötietoja oikeutetun edun perusteella ylläpitääkseen ja kehittääkseen liiketoimintaansa ja palveluansa.

3. Mitä henkilötietoja keräämme?

Websie kerää palvelunsa käyttäjistään tässä tietosuojalausekkeessa määriteltyjen käyttötarkoitusten kannalta tarpeellisia henkilötietoja:

A) Websielle antamasi tiedot

  • Asiakasyritysten ja yhteyksien ylläpitoon tarkoitettujen yritysten vastuuhenkilöiden yhteystiedot.
  • Sopimussuhteeseen liittyvät tiedot, kuten tuotteiden tai palveluiden kuvailutiedot, laskutus- ja maksutiedot, asiakaspalautteet ja yhteydenotot.
  • Muut mahdolliset käyttäjän antamat tiedot, joita tarvitsemme tietosuojalausekkeessa määriteltyihin tarkoituksiin.

B) Julkisista rekistereistä, kuten Kaupparekisteristä, kerätyt tiedot

C) Palveluiden käytöstä havainnoidut tiedot

Palveluiden käytön havainnointiin käytämme muun muassa evästeitä ja muita analyysitekniikoita. Evästeistä voit lukea lisää evästekäytännöstämme. Palveluiden käytöstä havainnoimme muun muassa seuraavia tietoja:

  • Palvelun ominaisuuksien käyttö- ja selaustiedot, kuten esimerkiksi mainokset, jotka on näytetty sekä tiedot mainosten klikkaamisesta.
  • Sivu, jolta käyttäjä on siirtynyt sivuillemme, laitteen malli, yksilöllinen laite ja/tai evästetunniste, tiedonkeruun kanava, selaimen versio, IP-osoite, istuntotunniste, istunnon aika ja kesto sekä näytön tarkkuus ja käyttöjärjestelmä.
  • Sijaintitiedot, jos käyttäjä on tätä varten antanut nimenomaisen luvan.
  • Muut käyttäjän suostumuksella kerätyt tiedot.

Verkkokäyttäytymisdataa voidaan lisäksi yhdistellä asiakkaan muihin Websien toimesta keräämiin tietoihin.

D) Palveluiden käytöstä johdetut tiedot

Johdettu tieto on päätelty analytiikan avulla palvelun havaitusta käytöstä ja/tai asiakkaan itse antamista tiedoista esimerkiksi käyttäjän mahdolliset kiinnostuksen kohteet tai segmentointi tietynlaisten käyttäjien ryhmään.

4. Kuinka kauan käyttäjien tietoja säilytetään?

Websie säilyttää käyttäjien henkilötietoja vain niin kauan kuin niitä tarvitaan sitä tarkoitusta varten, jota ne kerättiin tai lain salliman enimmäisajan.  Henkilötietojen säilytysjakson pituus vaihtelee siis tiedoista riippuen. Tämä tarkoittaa myös sitä, että saatamme säilyttää henkilötietojasi, vaikka sopimussuhteesi meihin olisi päättynyt, mutta vain niin kauan kuin meillä on syy tehdä niin.

5. Henkilötietojen siirto

Websien palvelun tarjoamiseksi

Siirrämme henkilötietoja ainoastaan siinä laajuudessa kuin kolmannet osapuolet tarvitsevat pääsyn käsittelemiimme henkilötietoihin Websien palvelun tarjoamiseksi tämän tietosuojalausekkeen määrittelemissä tarkoituksissa.

Kolmansien osapuolten markkinointi ja mainonta

Websie ei jaa markkinoinnin tai mainonnan osapuolille käyttäjien henkilö- tai tunnistetietoja. Jotta viestintää tai markkinointia kohdennetaan oikein, saatamme siirtää kolmansille osapuolille anonymisoidut demografiatiedot, kiinnostuksenkohteet tai esimerkiksi sijaintiin perustuvat kohdentamisarvot.

Suostumuksesi

Mikäli käyttäjä on antanut suostumuksensa, saatamme jakaa käyttäjän tietoja valittujen kolmansien osapuolten kanssa, jotta ne voivat ottaa yhteyttä käyttäjään.

Oikeudellisista syistä

Henkilötietojasi voidaan luovuttaa toimivaltaisen viranomaisen esittämien vaatimusten ja lakiin perustuvien edellytysten mukaisesti. Jos myymme, ostamme, fuusioimme tai muutoin järjestelemme liiketoimintaamme, käyttäjän henkilötietoja voidaan luovuttaa ostajille ja näiden neuvonantajille.

6. Kansainväliset tietojen siirrot

Websie pyrkii toteuttamaan palvelut ja käsittelemään henkilötietoja EU- tai ETA-alueella sijaitsevia toimijoita ja palveluita hyödyntäen.

Jotkin alihankkijoistamme, jakelijoistamme ja kumppaneistamme sijaitsevat Euroopan talousalueen ulkopuolella. Tällöin henkilötietojasi saatetaan siirtää eri maiden välillä. Tällaiset siirrot voivat sisältää henkilötietojen luovutuksia EU- tai ETA-alueen ulkopuolelle sellaisiin maihin, joiden henkilötietojen käsittelyä koskeva lainsäädäntö poikkeaa Suomen lain vaatimuksista. Websie huolehtii tällöin henkilötietojen suojan riittävästä tasosta esimerkiksi sopimalla asiasta henkilötietojen käsittelijän kanssa käyttäen mallisopimuslausekkeita tai muita tietosuojalainsäädännön mukaisia keinoja henkilötietojen siirtoon kolmansiin maihin.

7. Henkilötietojen suojaus

Websie käyttää ajantasaisia käytäntöjä henkilötietojen suojelemiseksi. Tämä tarkoittaa sitä, että käytämme fyysisiä, hallinnollisia ja teknisiä suojaustoimenpiteitä pienentääksemme henkilötietojen hävikin riskiä ja vähentääksemme väärinkäytöksiä sekä luvatonta käyttöä, julkaisua tai muokkausta. Tallennamme henkilökohtaiset tietosi suojatuille palvelimille, jolloin vain valtuutetut henkilöt voivat käyttää näissä palvelimessa olevia tietoja. Websie voi myös suojella käyttäjän henkilötietoja hyödyntäen Secure Sockets Layer (“SSL”) tai muuta vastaavaa salausohjelmistoa.

8. Kolmansien sivustot

Tämä tietosuojaseloste soveltuu vain Websien Palveluihin emmekä ole vastuussa muiden sivustojen tietosuojakäytännöistä. Suosittelemme käyttäjää tarkistamaan käyttämiensä sivustojen tietosuojalausekkeet.

9. Tietosuojaselosteen muutokset

Websie voi muuttaa tätä tietosuojaselostetta. Muutettu tietosuojaseloste on saatavilla Websien sivustolta, jotta käyttäjät ovat aina tietoisia siitä, miten heidän henkilötietojaan käsitellään.

10. Sinun oikeutesi

Tarkastusoikeus

Sinulla on oikeus tarkastaa, mitä sinua koskevia tietoja rekisteriin on talletettu.

Oikeus vaatia tiedon oikaisemista

Sinulla on oikeus vaatia epätarkan ja virheellisen tiedon korjaamista.

Oikeus vaatia tiedon poistamista

Voit pyytää meitä poistamaan henkilötietosi järjestelmistämme. Suoritamme pyyntösi mukaiset toimenpiteet, mikäli meillä ei ole oikeutettua syytä olla poistamatta tietoa.

Oikeus rajoittaa tiedon käsittelyä

Tietyissä lakisääteisissä tapauksissa voimme rajoittaa tietojesi käsittelyä.

Oikeus vastustaa tiedon käsittelyä

Voit myös pyytää rajoituksia henkilötietojesi käsittelyyn, mikäli tietojasi käsitellään muihin tarkoituksiin kuin palvelumme suorittamiseksi tai laista aiheutuvan velvollisuuden täyttämiseksi. Henkilötietojen käsittelyn vastustaminen saattaa johtaa rajoitetumpiin mahdollisuuksiin käyttää internetsivujamme. Sinulla on oikeus kieltäytyä sähköisestä suoramarkkinoinnista seuraamalla ohjeita, jotka on sisällytetty kaikkiin lähettämiimme markkinointiviesteihin.  

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Sinulla on oikeus saada henkilötietosi meiltä jäsennellyssä ja yleisesti käytetyssä muodossa, jotta voit välittää tiedot toiselle rekisterinpitäjälle, silloin kun henkilötietojesi käsittely perustuu suostumukseen tai välillämme solmittuun sopimukseen.

Oikeus peruuttaa suostumus

Jos tietojesi käsittely perustuu suostumukseen, sinulla on oikeus peruuttaa suostumus milloin tahansa.

11. Oikeuksiesi käyttäminen

Toteutamme edellä mainitut oikeudet sen sisältöisenä kuin ne on yleisessä tietosuoja-asetuksessa määritelty. Oikeuksiesi laajuus on sidottu henkilötietojesi käsittelyperusteeseen.

Voit käyttää oikeuksiasi lähettämällä kirjeen tai sähköpostin sisältäen nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi ja kopion voimassaolevasta henkilöllisyystodistuksesta. Jos pyyntösi koskee evästeessä olevaa henkilötietoa, on sinun liitettävä pyyntöösi kopio kyseisestä evästeestä. Voimme pyytää lisätietoja, jotka ovat tarpeen henkilöllisyytesi varmentamiseksi. Voimme hylätä pyynnöt, jotka toistuvat kohtuuttoman usein, ovat liiallisia tai jotka ovat perusteettomia.

Jos koet henkilötietojesi käsittelyn olevan ristiriidassa voimassaolevan lainsäädännön kanssa, voit tehdä valituksen paikalliselle tietosuojavalvontaviranomaiselle.

12. Kuka on rekisterinpitäjä ja kehen voin ottaa yhteyttä?

Rekisterinpitäjä on:

Websie tmi
1541778-1
Kumpumäentie 9 e
95410 Tornio

Yhteyttä rekisteriä koskevissa asioissa voit ottaa:

Johanna Ponkala

johanna@websie.fi
040 153 4670

 

Evästekäytännöt

Käytämme sivustollamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita. Tässä evästekäytännössä kerromme tarkemmin evästeiden käytöstämme.

1. Mikä on eväste?

Eväste on pienimuotoinen tiedontallennusohjelma, jonka tietokoneen selain asentaa käyttäjän tietokoneen kovalevylle. Aina kun käyttäjän selain hakee sivuston palvelimeltamme, viesti lähetetään takaisin käyttäjän tietokoneelle. Javascriptin ja palvelinlokien avulla voimme kerätä tietoja siitä, miten ja milloin palvelujamme käytetään: esimerkiksi miltä sivulta käyttäjä on siirtynyt palveluun, milloin ja mitä www-sivujamme käyttäjä on selannut, mitä selainta käyttäjä käyttää, laitteen käyttöjärjestelmä ja sen versio sekä IP-osoite.

2. Miksi käytämme evästeitä?

Evästeiden käytön tarkoituksena analysoida ja kehittää palvelujamme käyttäjiä paremmin palveleviksi. Evästein tallennetuin tiedoin voimme optimoida ja personoida sisältöä sekä kohdentaa mainontaa käyttäjien mielenkiinnonkohteisiin perustuen. 

Käyttäjää ei voida henkilökohtaisesti tunnistaa pelkkien evästeiden avulla. Evästeiden avulla saatua tietoa voidaan liittää käyttäjältä mahdollisesti muussa yhteydessä saatuihin tietoihin tietosuojalausekkeessa kuvatuin tavoin.

3. Evästeet, joita käytämme

Evästetyyppi

Käyttötarkoitukset

Esimerkit

Toiminnalliset evästeet

Mahdollistavat sivustojen toiminnallisuudet.

Käytännössä nämä evästeet pitävät huolen siitä, että sivuston on mahdollista muistaa tietosi, vaikka jatkaisit selailua.

Tuotekehitys ja liiketoiminnan raportointi

Mahdollistavat sivustojen ja sovellusten käyttökokemuksen parantamisen, sekä raportoinnin liiketoiminnan päätöksenteon tueksi.

Näiden evästeiden avulla voimme päätellä mitkä palveluistamme ovat suosittuja ja mitä palveluiden ominaisuuksia käytetään eniten. Tämän datan avulla voimme kehittää palveluita paremmiksi ja myös korjata niissä esiintyviä virheitä.

Mainonnan ja sosiaalisen median sisältöjen kohdentaminen

Sivustojen käyttöön perustuva mainonnan ja sosiaalisen median sisältöjen kohdentaminen.

Näiden evästeiden avulla pyrimme siihen, että käyttäjämme näkisivät mahdollisimman osuvaa, kiinnostavaa ja juuri heille mieleistä mainontaa ja sisältöjä. 

     

3.1 Tärkeimmät käytettävät teknologiat

Tagien hallinta: Google Tag Manager
Sivuston analytiikka ja suorituskyvyn mittaaminen: Google Analytics
Mainonnan ja sosiaalisen median kohdentaminen: Facebook, LinkedIn, Twitter 

4. Kuinka voin vaikuttaa evästeiden avulla kerättyihin tietoihin?

4.1 Evästeiden tyhjentäminen selaimesta

Tyhjentämällä evästeet selaimestasi säännöllisin väliajoin voit vaihtaa tunnistetta, jonka pohjalta sinusta muodostuu tunnistettuun käyttäytymiseen perustuva profiili. Tämä ei lopeta tiedon keruuta eikä digitaalisen mainonnan kohdentamista, vaan nollaa aikaisempiin käyttäytymistietoihin pohjautuvan kohdennuksen.

4.2 Evästeiden käytön estäminen

Voit estää evästeiden käytön muuttamalla selaimesi asetuksia siten, että selain ei salli evästeiden tallentamista. Evästeiden rajoittaminen voi vaikuttaa kielteisesti verkkosivun toimivuuteen.

5. Ota yhteyttä

Jos sinulla on muuta kysyttävää tästä evästekäytännöstä, ole meihin yhteydessä:

Johanna Ponkala

johanna@websie.fi
040 153 4670

fiSuomi
sv_SESvenska en_USEnglish fiSuomi